وبلاگ

محاسبه میزان خمش لوله پلی اتیلن

محاسبه میزان خمش لوله پلی اتیلن

همان طور که می دانید لوله های پلی اتیلن کاربرد های بسیار در صنایع مختلف دارند. این لوله های نقش مهمی در انتقالات آبی داشته و استفاده های بسیاری از آن ها می شود. یکی از نکاتی که باید به هنگام استفاده و جای گذاری این لوله ها رعایت کرد نحوه محاسبه میزان خمش لوله پلی اتیلن است. ما در این مطلب قصد داریم تا در رابطه با این موضوع صحبت کنیم. قبل از هر چیزی باید بگوییم که به دلیل حساسیت های محاسباتی در پلی اتیلن، محاسبه و انجام این فرمول ها حتما باید توسط افراد متخصص و مهندسین مربوطه صورت بگیرد. تا انتها ما را همراهی کنید.

خمش لوله پلی اتیلن چه فرمولی دارد؟

قبل از این که خمش لوله را انجام دهیم اول باید طول قسمت خم شده را محاسبه کنیم. نقطه شروع خم کاری باید مشخص شود تا بعد از خمش بتوانیم قسمت نیمه کاره را به اندازه دقیق به دست آوریم. برای انجام این محاسبات نیاز است که شما یک سری اعداد و حروف اختصاری را دانسته و با آن ها آشنا شوید. لازم به ذکر است که تمامی فرمول ها بر طبق همین حروف اختصاری انجام می شوند:

  1. B  درجه خم شدن
  2. E  ضخامت لبه پر
  3. Fb ضریب سختی خم شدن
  4. Fd قطر خمشی D
  5. Fw ضریب ضخامت دیواره
  6. Kr ثابت سختی
  7. Ks ثابت حداقل طول گیره
  8. Kz ثابت لبه پر
  9. Lc طول گیره
  10. Lp طول قالب فشار
  11. Mb قطر توپ ماندرل
  12. Md قطر بینی ماندرل
  13. Mm قطر بدنه ماندرل
  14. Mr شعاع بینی ماندرل
  15. Pe درصد کشیدگی در قوس
  16. Pt درصد نازک شدن دیواره
  17. Pw ضخامت دیواره پس از نازک شدن
  18. R شعاع خط مرکزی
  19. Ri شعاع داخلی
  20. Ro شعاع خارجی
  21. S حداکثر عمق تنظیم
  22. T قطر خارجی لوله
  23. Ti قطر داخلی لوله
  24. W ضخامت دیواره
  25. Wi ضخامت روکش داخلی
  26. Wo ضخامت روکش خارجی

فرمول کلی خمش لوله پلی اتیلن

فرمول کلی این امکان را فراهم می کند تا سختی خم شدن لوله پلی اتیلن با توجه به ویژگی های آن اندازه گیری و محاسبه شود. فرمولی که با وزن دهی توصیه شده باشد به عنوان نقطه شروعی خوب عمل کرده و برای اکثر کاربرد ها استفاده دارد. البته می توان ضریب های وزنی را بر طبق نیاز های خاص تنظیم کرد. معادله های نازک شدن دیواره کمک می کنند تا تغییرات ضخامت دیواره لوله بعد از خم شدن پیش بینی شود. این مورد برای اطمینان پیدا کردن ضخامت دیواره نهایی بوده و لوله با استحکام کافی جای گذاری می شود.

فرمول عمومی= kr) + ( N2* Fw) + (n3* B)/180)]/[n4 * Fd]   ×Fb=[(n1

وسایل مورد نیاز برای خمش لوله

دستگاه لوله خم کن الکتریکی عملکردی دارد که از طریق یک دستگاه انتقال محور اصلی و قالب خمشی را که بر شفت اصلی ثابت شده به حرکت در آورده تا به منظور خم شدن لوله بچرخد. زمانی که قصد خم کردن لوله را دارید باید لوله در امتداد قالب هدایت کننده  خم شود. این لوله را بین قالب گیره و قالب خمشی بگذارید؛ سپس قالب هدایت کننده را تنظیم کرده تا موقعیت لوله مماس مشترک بین قالب خمشی و قالب گیره باشد. در واقع نقطه خمش با نقطه برش باید روی هم قرار بگیرد.

بعد از آن از گیره های U شکل برای بستن انتهای لوله استفاده کنید. بعد از آن موتور را روشن کرده تا لوله خمش پیدا کند. در این مرحله باید قالب گیره و قالب خمشی با لوله به دور قالب خمشی بچرخد. بعد از این که به زاویه خمش مورد نظر رسید دستگاه را خاموش کنید و گیره U شکل را بردارید. قالب را هم رها کنید و لوله را بردارید. زمانی که قطر بیرونی در لوله خم شده بیش از 60 میلی متر باشد درون لوله باید یک سنبه خمشی قرار دهید. قطر بیرونی سنبه بین 1 تا 1.5 میلی متر باشد. هنگامی که سنبه سنبه بیش از حد رو به جلو باشد ترک می خورد بنابراین موقعیت سنبه را به دقت تنظیم کنید.

محاسبه میزان خمش لوله پلی اتیلن

جمع بندی

محاسبه میزان خمش لوله پلی اتیلن بسیار فراتر از این مطلب است که در این جا صرفا به یکی دو مورد از فرمول ها اشاره شد. برای دانستن سایر فرمول ها می توانید به سایت اتصال آنلاین مراجعه کنید و همچنین خرید انواع لوله ها را با اطمینان انجام دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *