وبلاگ

مقایسه لوله مانیسمان داخلی و وارداتی

مقایسه لوله مانیسمان داخلی و وارداتی

همانطور که میدانید لوله ها بخشی جدایی نا پذیر در تمامی سیستم های خانگی، کشاورزی، پتروشیمی و صنعتی ایفا میکنند. از گذشته تا کنون لوله ها در سایز های مختلف با متریال گوناگون برای کاربرد های متفاوت به کار گرفته شده اند. نقش اساسی لوله ها، انتقال سیال از درون خود است. لوله های مانیسمان نیز از این قضیه مستثنا نبوده و همواره نقش اساسی را در صنایع مختلف ایفا نموده اند. نیاز به لوله های فولادی و لوله های مانیسمان، چندین سال است که جزء نیاز های حیاتی هر سیستمی در هر کشوری محصوب می شود.

لوله های مانیسمان با توجه به ویژگی های منحصر به فردی که دارند، همواره در سایز ها و رده های مختلف تولید و عرضه می شوند. نیاز روزافزون به لوله های مانیسمان باعث شده است تا کارخانه ها و تولیدی های داخلی نیز تلاش کنند تا لوله مانیسمان با کیفیت بالا در اختیار مشتریان قرار بدهند. از طرفی، حجم تولیدی لوله مانیسمان در کشور نیاز مهندسان و سازندگان را تامین نکرده و هر ساله، مقدار قابل توجهی از لوله های مانیسمان به صورت واردات به بازار لوله و اتصالات کشور وارد می شود. نکته حائز اهمیت در این مورد، تفاوت موجود در لوله های مانیسمان تولید داخل و لوله های وارداتی می باشد. اینکه کدام یک از این لوله ها از متریال بهتری ساخته شده است و یا اینکه قیمت کدام به صرفه تر است و … از جمله مواردی هستند که اتصال آنلاین در این مقاله به آن می پردازد. ممنون که همراه ما هستید.

لوله مانیسمان چیست؟

لوله مانیسمان یک لوله فولادی بدون درز است که از شمش فولاد درجه یک ساخته و پرداخته میگردد. این لوله که به آن seamless pipe  یا لوله بدون درز نیز گفته می شود، یکی از پر مصرف ترین اقلام بازار لوله و اتصال کشور است. لوله های مانیسمان دارای مقاومت بالا در برابر فشار، دما و ضربه دارند و به همین دلیل در صنایعی مانند نفت و گاز، پتروشیمی، نیروگاه ها و … استفاده می شود. تمامی ویژگی های ذکر شده به علت نوع تولید این لوله است که بدون هیچ درز و جوشی می باشد. برای تولید لوله مانیسمان درجه یک معمولا از فولاد کربنی یا فولاد آلیاژی استفاده میگردد. این مواد اولیه تحت حرارت بالا و به کمک یک سنبه به روش نورد گرم، فرم اولیه یک لوله را میگیرند. در ادامه با استفاده از دستگاه های مخصوص شکل نهایی، ضخامت و متراژ آنها تعیین و ثابت می گردد. در نهایت با خنک کاری و عملیات های حرارتی، لوله به بخش های برش دهی و کنترل کیفیت منتقل شده تا از کیفیت و رعایت استاندارد های آن مطمئن شوند.

استاندارد های جهانی مختلفی برای لوله های مانیسمان در نظر گرفته شده است تا تمامی لوله های تولید داخل و وارداتی با رعایت آنها قابل استفاده باشند.از مهم ترین این استاندارد ها میتوان به ASTM , API , DIN  و EN  اشاره نمود. هر کدام از این استاندارد ها باید در ساخت لوله های مانیسمان رعایت شوند تا محصول نهایی مجوز فروش کسب نماید. این موارد هستند که کیفیت تولید نهایی لوله مانیسمان را مشخص میکنند.

مقایسه لوله مانیسمان داخلی و وارداتی

مقایسه کیفیت تولید لوله های مانیسمان داخلی و وارداتی

خوشبختانه در سال های اخیر، با پیشرفت تکنولوژی و استفاده از دستگاه های مجهز و به روز، تولید کنندگان داخلی توانسته اند تا لوله های مانیسمان بسیار با کیفیتی روانه بازار لوله و اتصالات کشور کنند. امروزه برند های داخلی زیادی توانسته اند با ارائه محصولات خود، اعتبار خوبی کسب کنند و اکنون مشتریان ثابت خود را دارند. بسیاری از این تولید کننده گان توانسته اند گواهینامه های بین المللی دریافت کنند که این نشان دهنده تطابق و رقابت محصولات داخلی با استاندارد ها و محصولات خارجی است.

از طرفی لوله های وارداتی کشور که عمدتا از کشور های چین، آلمان و روسیه به بازار ایران راه پیدا میکنند، دارای کیفیت و سابقه بسیار خوبی هستند که مشتریان دائمی خود را دارند.  این لوله ها اصطلاحا آزمون های خود را پس داده اند و ذهنیت اکثر مردم در مورد آنها خوب است. اما با گذشت سال ها و افزایش تنوع لوله ها و واردات آنها، شاهد تنوع در کیفیت لوله های مانیسمان وارداتی هستیم. به خصوص از سوی کشور چین، لوله های مانیسمان با کیفیت های مختلف وارد بازار لوله و اتصالات کشور می شود. اما در مجموع میتوان اینگونه بیان کرد که کیفیت تولید لوله های مانیسمان در ایران و سایر کشور ها نزدیک به هم بوده و همگی استاندارد های اولیه را رعایت کرده اند.

مقایسه قیمت لوله مانیسمان داخلی و خارجی

لوله های مانیسمان در سایز ها، ضخامت ها و برند های مختلفی در بازار موجود هستند. برای مقایسه قیمت لوله های مانیسمان علاوه بر ویژگی های ذکر شده، باید در دسترس بودن آنها را نیز بررسی نمود. اینکه چه متراژی از چه نوع لوله ای در انبار بازار موجود باشد یا نباشد میتواند بر روی قیمت نهایی محصول تاثیر ویژه ای داشته باشد. صرف نظر از این نکته، لوله های تولید داخل به علت استفاده از مواد اولیه داخلی و با کیفیت و همچنین کاهش استهلاک و هزینه های حمل و نقل و همچنین کاهش هزینه گمرک به مراتب از سایر لوله های وارداتی ارزان تر هستند. البته که هزینه های نگهداری، ارسال به سراسر کشور، مالیات بر ارزش افزوده و … باعث میگردد تا این اختلاف قیمتی با لوله های وارداتی بسیار چشمگیر نباشد.

لوله های وارداتی نیز با توجه به کیفیت ساخت بالا و همچنین سابقه درخشان برند های معتبر خود،هزینه های حمل و نقل و گمرک، عمدتا قیمت بالا تری نسبت به لوله های تولید داخل دارند. از طرفی دیگر با توجه به محدودیت های واردات که هر از چند گاهی شامل لوله های مانیسمان نیز میگردد ممکن است بر قیمت این محصولات تاثیر گذار واقع گردد. از سوی دیگر با توجه به تحریم های مختلف کشور عزیزمان ایران، ممکن است گاهی با مشکل واردات این لوله ها مواجه باشیم. تمامی موارد ذکر شده میتواند تاثیر مستقیم بر روی قیمت لوله های مانیسمان وارداتی داشته باشد.

شایان ذکر است که با توجه به تغییرات و نوسانات قیمت ارز در کشور و همچنین قیمت فولاد خام در دنیا، قیمت لوله مانیسمان تولید داخل و لوله های مانیسمان وارداتی مدام دستخوش تغییرات می شود. متاسفانه بنا به دلایل ذکر شده، قیمت لوله های مانیسمان در این بازه زمانی به شکل استعلامی درآمده و مشتریان را مجبور میسازد تا هر روز قیمت اقلام مد نظر خود را از فروشگاه های مد نظر خود استعلام بگیرند.

مقایسه لوله های مانیسمان

تفاوت های عملکردی و کاربردی

از لحاظ عملکرد، لوله های مانیسمان تولید داخل و لوله های مانیسمان وارداتی تفاوت خاصی با یکدیگر ندارند. البته بدیهی است که به طورمثال لوله های وارداتی که از شور آلمان وارد بازار لوله و اتصالات ایران می شود، در شرایط خاص ممکن است دوام و کارایی بهتری داشته باشند اما در کل، هر دو نوع لوله دارای ویژگی های اصلی لوله های مانیسمان درجه یک هستند. لوله های مانیسمان داخلی دارای مقاومت بالا در برابر فشار های داخلی و خارجی بوده و از استحکام قابل توجهی بهره میبرند که مانع شکستن و ترک خوردگی آنها می شود. همچنین لوله های وارداتی دارای کاربرد بهتر در محیط های حساس تر هستند. از آنجایی که این لوله ها با آخرین تکنولوژی روز دنیا ساخته شده اند، میتوانند در محیط های حساس با فشار بالا یا دما های بسیار زیاد به کار بروند.

هر دو نوع این محصولات به علت نبود جوش و درز دارای ریسک نشتی نبوده و وعمر مفید طولانی دارند. از هر دو نوع این لوله ها در صنایع مختلفی نظیر نفت و گاز، پتروشیمی، ساختمانی و … استفاده میشود. در نهایت میتوان این طور بیان نمود که هر دو نوع این لوله ها از نظر عملکرد و کاربرد به طور یکسان عمل میکنند. تنها در بخش های مربوط به ویژگی های خاص به صورت جزئی با یکدیگر تفاوت دارند.

لوله بدون درز

کلام آخر

مقایسه لوله های مانیسمان داخلی و وارداتی نشان میدهد هر دو گزینه دارای معایب و مزایا خاص خود هستند. لوله های مانیسمان داخلی به علت قیمت مناسب تر، دسترسی آسان تر و همچنین کاهش وابستگی به واردات گزینه به صرفه تری برای پروژه های داخلی به حساب می آیند. از طرف دیگر، لوله های مانیسمان وارداتی به علت اینکه با تکنولوژی به مراتب پیشرفته تر و استاندارد های سخت گیرانه تر تولید می شوند، انتخاب بهتری برای پروژه های حساس محسوب میشوند. اگر چه در تمامی موارد باید به دردسترس بودن بار، هزینه های حمل و نقل و سایر موارد توجه ویژه داشت.

در نهایت، انتخاب بین لوله مانیسمان داخلی و وارداتی به عواملی نظیر نیاز پروژه، بودجه مد نظر شما، شرایط فنی و اولویت ‌های استراتژیک پروژه بستگی دارد. در برخی موارد، استفاده از لوله‌ های وارداتی حتی با هزینه های بالاتر ممکن است برای پروژه‌ هایی که نیاز به مقاومت و دوام بالاتری دارند، ضروری باشد. در مقابل، برای پروژه‌ هایی که بودجه محدود دارند یا شرایط فنی حساسی ندارند، لوله‌ های داخلی گزینه بهتری محسوب می ‌شوند. جهت کسب اطلاعات و راهنمایی های بیشتر جهت انتخاب لوله مانیسمان مناسب پروژه های خود میتوانید، با کارشناسان و مشاوران مجموعه اتصال آنلاین در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *