در حال نمایش 6 نتیجه

دریچه کامپوزیت

شاید در کنار پیاده رو ها دریچه ای را دیده باشید، که برای شما سوال باشد کاربرد این دریچه چیست. در اکثر موارد از آن ها در چاه های آب و فاضلاب استفاده میگردد. دریچه کامپوزیت در جنس های گوناگونی ارائه می شود که هر کدام دارای ویژگی های مختلفی است. به همین دلیل اهمیت و ویژگی های آن را در ادامه بررسی خواهیم نمود.

اهمیت استفاده از دریچه کامپوزیت

استفاده از دریچه کامپوزیتی کاربرد فراوان دارد ، در واقع می توان آن را یکی از مهم ترین وسائلی دانست که موارد بسیاری به دلیل اهمیت کاربردی آن، به آن ارتباط دارد. به عنوان مثال چاه های که به یک مخزن زیر زمینی متصل می شوند، با کاربردی که دارند این امکان را فراهم می کنند تا به آب های زیر زمینی دسترسی داشته باشیم. به همین جهت استفاده از دریچه کامپوزیت بسیار قابل توجه است که دارای مزیت هایی است:

  • استفاده از دریچه کامپوزیت چاه آب باعث می شود که از ورود آب‌ های سطحی جلوگیری شود. بنابراین این گزینه با توجه به استقامت و مقاومتی که دارد می تواند بسیار مناسب واقع گردد.
  • استفاده از درپوش کامپوزیت باعث می شود که اشیا و یا لوازم خارجی نتوانند به درون چاه وارد شده و مانع عبور آب شود.
  • استفاده از این محصول باعث می شود که از ورود گرد و خاک و موجودات زنده به درون آن جلوگیری به عمل آید. زیرا این درپوش ها مقاومت خوبی را در برابر چنین نگرانی هایی از خود بر جای خواهند گذاشت.
  • مهم ترین عامل که می توان با کمک دریچه کامپوزیت در نظر داشت، حفظ ایمنی می باشد. این درپوش‌ ها می توانند به عابرین پیاده برای تردد و رفت و آمد کمک کنند. زیرا باعث عدم سقوط آنان درون چاه میگردد.
  • هم چنین این محصول می تواند از چاه آب به خوبی محافظت کند.

مقایسه دریچه های کامپوزیتی با فلزی

در جدول زیر به مقایسه دریچه‌های کامپوزیت با دریچه‌های فلزی پرداخته ایم :

ویژگی‌ها دریچه‌های کامپوزیت دریچه‌های فلزی
وزن سبک و کم وزن سنگین و حجیم
مقاومت در برابر خوردگی مقاوم است بستگی به نوع فلز
قیمت ارزانتر گران‌تر

قیمت دریچه کامپوزیت

قیمت دریچه‌ های کامپوزیت بسیار متغیر است و بستگی به عوامل مختلفی دارد. این عوامل شامل ابعاد دریچه، نوع مصالح مورد استفاده، تولیدکننده، خصوصیات فنی (مانند فشار کاری، دما، و مقاومت به مواد شیمیایی) و استانداردهایی که در تولید آن رعایت شده باشند میگردد.

برای دریافت قیمت دقیق و مشاوره بیشتر، همین حالا با کارشناسان اتصال آنلاین تماس حاصل کرده و از مشاوره رایگان بهره مند شوید.

کاربرد دریچه کامپوزیت

این دریچه‌ ها که از ترکیب الیاف سیلیس، رزین‌ های غیر اشباع، رنگدانه‌ ها، کربنات کلسیم، مقداری چسب و مواد پلیمری ساخته می‌گردند، به علت داشتن مزایای متعدد و همچنین رفع مشکلاتی چون سرقت و وزن زیاد دریچه‌ های فلزی قدیمی، روز به روز بیشتر به کار گرفته میشوند. این دریچه‌ ها در صنایع مختلفی از جمله نفت و گاز، آب و فاضلاب، برق و مخابرات، و نیز در کاربری‌ های شهری به کار رفته میشوند. استفاده اصلی این دریچه‌ ها در این صنایع، برای پوشاندن دهانه منهول‌ های زمینی است که هم به عبور و مرور ایمن خودرو ها و عابران کمک می‌کند و هم امکان دسترسی به تأسیسات زیرزمینی را در مواقع لازم فراهم می‌کند.

از میان انواع مختلف این دریچه‌ ها، دریچه‌ های کامپوزیت گاز و آب از پرطرفدارترین‌ها محسوب می‌شوند. همچنین دریچه‌ های کامپوزیت حفره‌ دار بر روی دهانه‌ های منهول‌ های فاضلاب استفاده می شوند. این نوع دریچه‌ ها هنگام بارش‌ های شدید و ایجاد رواناب در خیابان‌ ها و جاده‌ ها به خوبی نقش خود را ایفا کرده و عملکرد عالی نشان می دهد. عملکرد اصلی آن‌ ها زهکشی و هدایت آب باران به سیستم‌ های فاضلاب است که به حفظ جریان ترافیک در روز های بارانی نیز کمک خواهند کرد.

استفاده از دریچه کامپوزیت در آب و فاضلاب به دلیل ویژگی هایی که دارد بسیار گسترش پیدا کرده است. به همین جهت از دریچه های کامپوزیت و منهول ها و اتاق تاسیسات و شیر کامپوزیت در آب و فاضلاب استفاده می شود. علت استفاده از آن ها در آب و فاضلاب به دلیل مقاومت مکانیکی و هیدرولیکی، مقاومت شیمیایی، مقاومت در برابر آتش، مقاومت در برابر مواد شیمیایی خورنده، مقاومت در برابر نور خورشید و همچنین مقاومت حرارتی بالا است.

دریچه کامپوزیت

بنابراین می توان به جای دریچه ها و منهول های چدنی، دریچه ها و منهول ها و اتاق  تاسیسات و شیر بتنی، منهول های پلی اتیلن و همچنین دریچه های بتن پلیمر از آن ها استفاده کرد. استفاده از دریچه کامپوزیت به دلیل مقرون به صرفه بودن و کاربردی که دارند می توانند بسیار مناسب باشند. بنابراین استفاده از آن ها در اتاق تاسیسات و شیر کامپوزیت ها بسیار رایج است.

دریچه منهول نانو کامپوزیت

دریچه منهول نانو کامپوزیت هم نمونه ای محصولات جدیدی است که بازار قرار دارد و توجه بسیاری از مشتریان را به خود جلب ساخته است. این دریچه ها با فناوری های نوین تولید می شوند و دارای مزیت هایی هستند که اشاره خواهیم کرد:

  • مدت زمان ساخت کوتاه دریچه منهول نانو کامپوزیت
  • دارای وزن بسیار پایینی نسبت به دریچه های چدنی
  • نصبی آسان
  • مقاومت بالایی دربرابر ضربه، فشار و لغزش و خوردگی
  • استفاده از آن به دلیل ضد سرقت بودن
  • دارای قیمتی ارزان
  • دریچه منهول نانو کامپوزیت با قیمت های مختلفی تولید می شود.

دریچه چاه آب کامپوزیت

استفاده از دریچه آب کامپوزیت در مسیر های ترافیکی بسیار به چشم می خورد. چرا که دارای مقاومت بالایی در برابر آب هستند و به دریچه ضد آب نیز شناخته می شوند.  آن ها از رزین پلی استر و سیلیکا  ساخته شده اند و به همین علت استفاده از آنها استحکام بالا و سبکی را به همراه دارد. همچنین در برابر ضربات بسیار مقاومت از خود نشان میدهند. اما در مقابل آن ها دریچه منهول چدنی قرار دارد که دارای مقاومت بالایی نیست و در شرایط جوی خاص کیفیت آن دچار تغییر می شود.

دریچه های منهول کامپوزیتی با دریچه های آدم رو هم معروف شده اند. علت گذاردن این نام برای آن بوده است که آدم به راحتی به صورت کاملا ایمن از آن می تواند عبور کند. به همین دلیل نیاز است که  حتما استاندارد هایی را مدنظر قرار داد. معیار های ملی و بین المللی که برای آن در نظر گرفته شده است، این است که قطر آن باید 650 میلی متر باشد. از دریچه منهول در آتش نشانی، مخابرات، کنتور، حوضچه، بازرسی فاضلاب و… استفاده می شود.

مزایای دریچه کامپوزیت

دریچه‌ های کامپوزیتی به دلیل طراحی سبک و مهندسی‌ شده خود، حدوداً 30 درصد وزن کمتری نسبت به دریچه‌ های چدنی و بتنی قدیمی دارند. در عین حال، وزن آن‌ها بیشتر از دریچه‌های نانوکامپوزیت، کوپلیمر و پلی‌ اتیلن میباشد. یکی از ویژگی‌ های مهم این دریچه‌ ها، عدم امکان سرقت آنها می باشد؛ چرا که به علت ماهیت غیرقابل بازیافت مواد سازنده آن‌ ها، سرقتشان بی فایده بوده، برخلاف دریچه‌ های چدنی که همواره با خطر دزدیده شدن روبرو هستند.

از دیگر مزایای دریچه‌ های کامپوزیتی می‌توان به مقاومت فوق‌ العاده بالای آن‌ ها در برابر ضربه و فشار های خارجی اشاره نمود. این دریچه‌ ها در برابر پوسیدگی و خوردگی نیز بسیار مقاوم بوده و عمر مفید بالایی دارند. در محیط‌ هایی که آب، خاک یا مواد شیمیایی خورنده وجود دارد، دریچه‌ های چدنی به سرعت دچار زنگ‌زدگی و فرسایش می‌شوند، مگر آنکه با پوشش‌ های محافظی مانند اپوکسی پوشانده شوند، که این خود هزینه‌ های اضافی را به همراه خواهد داشت. علاوه بر این، پوشش‌ های محافظ نیز در اثر تابش مستقیم نور خورشید پوسته می‌شوند و نیاز به ترمیم مداوم خواهند داشت. در مقابل، دریچه‌ های ساخته شده از موادی مانند کامپوزیت، نانوکامپوزیت، پلی‌اتیلن و کوپلیمر، به دلیل ساختار ذاتی خود در برابر محیط‌ های اسیدی و خورنده مقاومت طبیعی دارند و نیازی به پوشش‌ های محافظ ندارند.

این دریچه‌ ها به دلیل ویژگی‌ های حرارتی و الکتریکی خود نیز مناسب برای استفاده در مکان‌ هایی هستند که حفاظت از جریان‌های الکتریکی و حرارتی اهمیت ویژه ای دارد. در مناطقی که کابل‌ های الکتریکی یا محیط‌ های مغناطیسی وجود دارد و خطر تماس با آب نیز مطرح می باشد، استفاده از دریچه‌ های عایق الکتریکی ضروری می باشد. همچنین در محیط‌ های با حرارت بالا، مانند صنایع نفت و گاز، دریچه‌ های کامپوزیتی به دلیل مقاومت بالا در برابر آتش و حرارت، بهترین گزینه محسوب می‌شوند.

یکی دیگر از ویژگی‌ های برجسته این دریچه‌ ها، مقاومت در برابر تابش نور خورشید و اشعه های آن میباشد. با استفاده از رنگدانه‌ ها و مواد افزودنی ویژه در فرآیند تولید، این دریچه‌ ها در مقابل اشعه فرابنفش مقاوم بوده و در طول زمان دچار پوسیدگی و فرسایش نمی‌شوند. از سوی دیگر، هنگام عبور وسایل نقلیه نیز دریچه‌های کامپوزیتی بی‌صدا عمل کرده و همچنین، امکان تولید آن‌ها در رنگ‌های متنوع وجود داشته، که این ویژگی به تطبیق‌ پذیری بیشتر آن‌ ها در محیط‌ های مختلف شهری کمک خواهد کرد.

انواع دریچه کامپوزیتی

دریچه ‌کامپوزیتی در انواع مختلفی تولید می شوند که دارای کاربردی متنوع هستند. استفاده از آن ها در بخش های مختلفی صورت می گیرد.

  • دریچه گرد کامپوزیت
  • دریچه مربع کامپوزیت
  • دریچه آبروی کامپوزیت
  • دریچه چاه آب و فاضلاب کامپوزیت
  • دریچه گاز کامپوزیت
  • دریچه مخابراتی کامپوزیت
  • دریچه شهری کامپوزیت

در ابتدا بهتر است دریچه‌ها را با توجه به کاربردی که دارند انتخاب کرد. به همین جهت نیاز است مزایا و ویژگی های کاربردی آن ها را مورد بررسی قرار داد. این بررسی کمک می کند که بهترین نمونه را برای خرید انتخاب کرد.

مواد تشکیل دهنده دریچه کامپوزیت چیست؟

دریچه‌ کامپوزیت از موادی متفاوت تشکیل شده است که در ادامه چند نمونه از آن ها را مورد بررسی قرار می دهیم.

  • الیاف‌های سیلیس
  • کربنات کلسیم
  • پیگمنت رنگی
  • پروکساید
  • رزین پلی استر غیر اشباع

دریچه چاه فاضلاب به چند دسته تقسیم می شود؟

همانطور که می دانید دریچه های چاه فاضلاب در روش های گوناگونی تولید می شوند که دریچه نمونه کامپوزیتی می تواند کارآمد ترین آن ها برای خرید باشد. چرا که استفاده از آن باعث بالا رفتن استقاومت و استحکام در کار می شود.

  • دریچه فاضلاب چدنی
  • دریچه فاضلاب کامپوزیت
  • دریچه فاضلاب چدن همراه با درب بتنی
  • دریچه فاضلاب پلاستیکی
  • دریچه فاضلاب بتنی
  • دریچه پلیمر منهول
  • دریچه فاضلاب مخلوط مواد نانو و سیمان

همانطور که در بالا توضیحاتی درباره انواع مختلف این دریچه ها داده شد، می دانیم که این محصول به 2 شکل گرد و یا مربع تولید می شوند. این تولیدات نشان دهنده ی کاربرد خاص آنان است.

 دریچه کامپوزیت بسیار مقاوم تر از دریچه فلزی چدنی است بنابراین سرقت در این نمونه کمتر رخ می دهد. دریچه های چاه فاضلاب هم با ویژگی های که دارند باعث عدم انتقال میکروب و بو به محیط بیرونی می شوند. علت بیشتر دیده شدن دریچه گرد می تواند امنیت بالای آن باشد.

با کمک این دریچه هیچ شخصی به درون آن سقوط نمی کند. استفاده از دریچه های گرد به دلیل جابه جایی راحت بسیار گسترش یافته است. دریچه های دایره ای دارای مقاومت بالاتری هستند، بنابراین گزینه ی بسیار مناسبی خواهند بود. همچنین به دلیل قرار دادن دوباره دریچه به راحتی در سرجای خود  قرار می گیرد. استفاده از آن باعث می شود که نقطه کوری وجود نداشته باشد در نتیجه انتقال دادن آن بسیار آسان تر خواهد بود. استفاده از آن به دلیل استفاده بهینه می تواند جالب توجه باشد. دریچه کامپوزیت دایره ای ماندگاری و طول عمر بسیار بالایی به نسبت دیگر دریچه ها دارند.

سخن آخر

همانطور که می دانید استفاده از یک محصولی که دارای طول عمر مناسب و ضد سرقت باشد بسیار دارای اهمیت است. از این رو در شهرداری ها و چاه های آب و فاضلاب و… از این محصول استفاده می شود. مقاومت بالا در آن توانسته است توجه بسیاری از افراد را به خود جلب سازد.