فهرست مطالب
جهت تهیه و خرید انواع لوله مانیسمان در سایز های مختلف با بهترین قیمت و ارسال فوری با شماره های زیر در تماس باشید.
لوله های مورد نیاز در صنعت به طور کلی به دو دسته ی درزدار و بدون درز تقسیم بندی می شوند. ما در این مطلب می خواهیم به لوله مانیسمان گوشتدار و ضخیم صحبت کنیم. فرایند تولید در لوله مای بدون درز کمی متفاوت از بقیه لوله هاست. البته روش های گوناگونی در تولید لوله های مانیسمان وجود دارد؛ اما در یک حالت کلی بعد از داغ کردن شمش با سمبه، وسط آن سوراخ شده و به شکل لوله در می آید. اگر در این فرایند ضخامت دیواره های لوله ضخیم اندازه گیری شود اصطلاحا لوله ها گوشتدار است. با ما تا انتها همراه باشید تا راجع به این لوله بیشتر صحبت کنیم.
تاریخچه تولید لوله گوشتدار
در تمدن های قدیمی اولین استفاده از لوله های فولادی برای آبیاری و انتقال آب از جایی به جای دیگر صورت می گرفت. این لوله ها با ضخامت بالا تولید می شد. از قرن 18 و 19 میلادی به بعد که انقلاب صنعتی تاثیر بزرگی در صنایع جهانی گذاشت، فولاد هم نقش مهم تری در تولید لوله پیدا کرد. در قرن 20 اما نیاز به تولید لوله های گوشتدار به شدت احساس شد و با افزایش پل ها و تاسیسات، تولید این لوله ها به شکل جدی تری انجام شد. در طول زمان این تولید گسترش پیدا کرد و با اضافه شدن فراورده های نفتی و صنایع نفت و گاز هم این لوله ها بیش از پیش تولید شد.
لوله مانیسمان گوشتدار یا ضخیم چیست؟
یکی از انواع لوله های فولادی لوله مانیسمان ضخیم است. دیواره های این لوله به نسبت سایر لوله بسیار ضخیم بوده و در اندازه ها و قطر های مختلفی تولید می شوند. لوله های گوشتدار با توجه به نیاز بازار از دو نوع فولاد کربنی و فولاد آلیاژی ساخته می شوند. روش ساخت آن با استفاده از دو روش نورد گرم و کشش سرد می تواند انجام شود.
طراحی و تولید لوله های ضخیم به شکلی است که شرایط محیطی سخت و فشار های سنگین را تحمل می کند. به همین دلیل از این لوله ها در مواردی استفاده می شود که استحکام و دوام و طاقت پذیری لوله بسیار مهم است. از این لوله همچنین برای انتقال سیالات پر فشار هم استفاده می شود. از لوله های گوشتی در صنایع مختلف مثل نفت و گاز، تولید برق و ساختمان سازی، پتروشیمی و تاسیسات استفاده می شود.
روش تولید لوله مانیسمان گوشتدار
برای تولید لوله مانیسمان گوشتدار باید بدانیم که طی کردن یک سری مراحل، لازم بوده و بر طبق اصول باید انجام شود. این روش را در ادامه ذکر خواهیم کرد. فقط این که در تولید لوله های بدون درز انجام دادن مراحل به ترتیب بسیار مهم است. برای تولید لوله های بدون درز و ضخیم، ابتدا باید شمش فولادی استوانه ای را آماده کرده و آن را تا دمای مناسب گرم کنیم. این مرحله برای آماده سازی انجام می شود تا لوله برای پردازش انعطاف داشته باشد.
بعد از آن، شمش فولادی که گرم شده باید با استفاده از سنبه سوراخ شود تا یک استوانه توخالی به وجود بیاید. اندازه سوراخ هم بر طبق سایزی که مد نظر است انجام می گیرد. سپس استوانه ای که سوراخ شده باید با استفاده از دستگاه نورد کشیده شده تا لوله شکل بگیرد. در این مرحله قطر و ضخامت لوله باید تعیین شود. بعد از این مرحله هم باید یک سری عملیات های حرارتی به جهت دوام بیشتر و شکل دهی بهتر صورت می گیرد. در نهایت هم مراحل تکمیلی مثل صافکاری و برش کاری انجام شده تا لوله به شکل مورد نظر برسد.
ویژگی های لوله گوشتدار
تا به اینجا باهم فرایند تولید و تاریخچه لوله ضخیم و بدون درز را بررسی کردیم. در ادامه می خواهیم با هم ویژگی های لوله گوشتدار را بررسی کنیم تا ببینیم به چه علت از این لوله در صنایع مختلف استفاده می شود:
- استحکام و دوام زیاد: مهم ترین مزیت لوله های فولادی دوام و استحکام بالا و مقاومت فوق العاده آن در شرایط محیطی سخت است. لوله های ضخیم برای محیط های پر فشار و بار های سنگین بسیار مناسب هستند. این لوله ها میزان استحکام شان به قطر لوله بستگی دارد. هر چه قطر لوله بیشتر باشد دوام لوله ها بالا تر می رود.
- مقاوم در برابر فشار: برخی سیالات به نوعی هستند که با فشار زیاد باعث می شوند آسیب دیدگی به وجود آمده و لوله بترکد. لوله های گوشتدار به نوعی هستند که دیواره های آن ضخیم بوده و این مسئله به وجود نمی آید. این لوله ها با ساختار مقاومی که دارند در برابر انواع فشار های داخلی و خارجی مقاومت کرده و سیالات را به شکل ایمن جا به جا می کنند.
- مقاوم در برابر خوردگی: از لوله های بدون درز گوشتدار می توان برای شرایط مجاورت با مواد شیمیایی هم استفاده کرد. این لوله ها با دیواره های ضخیم فولادی، هر گونه خوردگی و زنگ زدگی را دفع می کنند. در محیط هایی چون دریا و صنایع شیمیایی از لوله های گوشتدار استفاده می شود.
- انعطاف پذیری: در فرایند تولید و طراحی لوله های فولادی گوشتدار بدون درز، قطر و سایز لوله کاملا قابل سفارش است. این لوله ها انعطاف پذیر بوده و طراحی شان برای هر صنعتی قابل انجام است.
جدول سایز لوله مانیسمان گوشتدار
در این بخش به بررسی جدول سایز لوله مانیسمان گوشتدار از جمله سایز ، قطر خارجی لوله ، وزن و ضخامت دیواره پرداخته ایم.
معایب لوله مانیسمان گوشتدار
لوله مانیسمان گوشتدار و ضخیم در کنار مزایای فراوان خود دارای معایبی هم هست. این لوله ها به دلیل دیواره های ضخیم خود وزن زیادی دارند. که باعث سختی حمل و نقل آن می شود. همچنین هزینه تولید این لوله از سایر لوله ها بالاتر بوده و به دنبال آن در فروش هم گران تر فروخته می شود. نکته دیگر این که دیواره های ضخیم باعث کاهش ظرفیت لوله شده و فضای کمتری برای جای گیری سیال در داخل لوله وجود دارد. به همین دلیل قطر داخلی باید بیشتر گرفته شود که این باعث به کار گیری فولاد بیشتر خواهد شد.
جمع بندی
لوله مانیسمان گوشتدار و ضخیم یکی از لوله های مورد نیاز در صنعت است که از آن در بخش های مختلفی استفاده می شود. برای خرید این لوله می توانید از مجموعه اتصال آنلاین کمک بگیرید و خرید مطمئنی را با قیمت مناسب انجام دهید.