فهرست مطالب
هر وسیله و صنعتی که مورد استفاده انسان است ممکن است که معایب و مزایایی داشته باشد. این وسیله می تواند استفاده بسیار کوچک و جزیی داشته و یا در سطح کلان استفاده شود. لوله پلی اتیلن هم همانند دیگر وسایل مورد نیاز دارای معایب و مزایایی است که ما در این مطلب قرار است معایب آن را مورد بررسی قرار دهیم. البته نا گفته نماند که لوله پلی اتیلن آن قدر مزایای مختلف دارد که باید با احتیاط و دقیق راجع به معایب آن صحبت کرد. تا انتها ما را همراهی کنید.
معایب لوله پلی اتیلن
هدف از بررسی معایب پلی اتیلن روشنگری و فهم بهتر نسبت به این موضوع است. خاصیت های مختلف لوله پلی اتیلن به خاطر وجود استاندارد های مختلف قابلیت کنترل دارد. بسیاری از کاربری ها به خاطر همپوشانی خاصیت پلیمری در پلی اتیلن انتخاب های مختلفی دارند. به همین دلیل باید این انتخاب با شناخت کامل و دقت لازم صورت بگیرد. هر کدام از این لوله ها با توجه به ساختار شیمیایی شان کاربرد مختلفی دارند که مصرف کننده باید قبل از خرید نسبت به آن ها آگاهی داشته باشد؛ در غیر این صورت با انتخاب اشتباه باعث بروز مشکل خواهد شد. همان طور که گفتیم پلی اتیلن هم همانند سایر اختراعات و اکتشافات بشری می تواند دارای ضعف هایی باشد.
نقاط ضعف لوله پلی اتیلن
در ادامه با هم بررسی می کنیم که معایب استفاده از لوله پلی اتیلن چیست، و چرا گاهی در به کارگیری این لوله به مشکل بر می خوریم:
1- امکان خراش و بریدگی در حمل یا نصب لوله: یکی از مهم ترین عیب های لوله پلی اتیلن برای زمانی است که حمل و نقل مناسب انجام نگرفته و بدنه خارجی لوله آسیب ببیند. در خیلی از موادر دیده شده که تعداد بسیار بالایی از لوله ها را در یک ماشین حمل بار قرار داده و این لوله ها به شکل نامناسبی جاگذاری شده و روی زمین کشیده می شوند. این مدل جاگذاری موجب خراشیدگی های مختلف در سطح بیرونی لوله شده و مشکل به وجود می آورد. در صورتی که این خراشیدگی طبق استاندارد بیش از چند میلی متر باشد این لوله فاقد مصرف می گردد.
2- محافظت در برابر اشعه ماوراء بنفش: این لوله ها نسبت به اشعه ماوراء بنفش حساس بوده و نسبت به این اشعه واکنش نشان می دهند. البته امروزه دیگر تمامی لوله های پلی اتیلن با استفاده از مواد مشکی پلی اتیلن پوشیده شده و این باعث محافظت می شود. در صورتی که اگر لوله از مواد سفید ساخته شود هم از مستریچ های مخصوص لوله استفاده می گردد که دارای مواد آنتی یووی هستند.
3- کاهش عمر به نسبت درجه حرارت محیط: نسبت مشخصی بین عمر لوله و میزان حرارتی که در محیط تحمل می کند وجود دارد. به طور کلی میزان عمری که برای لوله های پلی اتیلن تخمین زده شده 100 سال است؛ اما این فرض برای زمانی است که دمای سیال بین 20 تا 25 درجه سانتی گراد باشد. در صورتی که این لوله ها در معرض درجه حرارت بسیار بالا یا بسیار پایین باشند در طول عمرشان تاثیر خواهد داشت.
4- بروز ضعف در برابر مکش و خلا داخلی: تولید لوله های پلی اتیلن تک جداره و دو جداره به شکلی است که در اثر مکش و خلا شکل پذیری پیدا می کنند. این شکل پذیری باعث می شود تا مقاومت خود را در برابر فشار و ضربه به دست آورند. از آن جایی که هوا یک سیال با فشار قابل تغییر است لوله پلی اتیلن تحت این فشار می تواند تا حدی تغییر داشته باشد؛ البته میزان این فشار و شرایط محیطی در این گزینه بسیار تاثیر گذار است.
5- واکنش در برابر مواد نفتی: لوله پلی اتیلن در برابر مواد نفتی و موادی مثل الکل و هالوژن مقاومت بالایی ندارند. برای همین برای انتقال بنزین و گازوییل و نفت به هیچ وجه پلی اتیلن را توصیه نمی کنند.
جمع بندی
مزیت ها و معایب لوله پلی اتیلن رابطه مستقیمی با کیفیت تولید و نحووه مصرف دارد این لوله اگر در شرایط مناسب استفاده شود حتی بیش از 100 سال عمر خواهد داشت. برای دانستن اطلاعات بیشتر و خرید مطمئن لوله پلی اتیلن می توانید به سایت اتصال آنلاین مراجعه نمایید.