در حال حاضر پمپ آب خانگی به دلیل افت فشار و کاهش در آپارتمانها و ساختمانها رونق فراوانی گرفته است. با کمک پمپ آب میتوان مشکل کم بودن فشار آب را حل کرد. به عبارتی نیاز است تا پمپ آب خانگی را به شبکه لوله کشی وصل کنید تا با این کار فشار آب را افزایش دهید. اما یکی از مشکلاتی که همواره بسیاری از افراد با آن روبرو هستند هوا گرفتن پمپ است. این موضوع سبب از کار افتادن دستگاه شده و میتواند مشکلات زیادی را به وجود بیاورد. اما اصلاً نگران نباشید؛ زیرا امروزه راههای مختلفی جهت هواگیری پمپ آب خانگی به وجود آمده که شما با انجام آنها میتوانید این مشکل را برطرف کنید. در ادامه مراحل هواگیری پمپهای آب خانگی را برای شما توضیح میدهیم.
علت هوا گرفتن پمپ آب خانگی چیست؟
یکی از مهمترین نکاتی که هنگام استفاده از پمپهای آب خانگی باید در نظر داشته باشید این است که این پمپها نباید بدون آب و کار کنند. به عبارتی یکی از اصلیترین دلایلی که گفته میشود باید پمپ آب به مخزن وصل شود این است که همواره آب درون پمپ جریان داشته باشد. کارکرد پمپ بدون آب سبب سوختگی و خراب شدن پمپ و صرف هزینههای گزاف برای تعمیر آن میشود.
این پمپها وظیفه پمپاژ کردن آب را با سرعت بالا دارند، هنگامی که شما بدون جریان آب آن را روشن میکنید در نهایت نیز این موضوع سبب هواگیری پمپ آب خانگی شده و میتواند مشکلات فراوانی برای شما ایجاد کند. پس همواره کارکرد پمپ با آب را در نظر گرفته و آنها را بدون وصل شدن جریان آب روشن نکنید.
پمپ آب زلو Zello نیم اسب بشقابی
1,800,000 تومانپمپ آب کارو طرح پنتاکس نیم اسب بشقابی
1,950,000 تومانپمپ آب مارکیوس
2,150,000 تومانپمپ آب شیمجه SHIMGE نیم اسب محیطی
2,450,000 تومانپمپ آب 1 اسب استرولر بشقابی
2,050,000 تومانپمپ آب ابارا نیم اسب بشقابی
2,280,000 تومانپمپ آب Stroller طرح پنتاکس 1 اسب بشقابی
2,250,000 تومانپمپ آب پنتاکس نیم اسب بشقابی
2,350,000 تومانپمپ خانگی ژنراپمپ مدل CPM 158
4,187,000 تومانپمپ آب خانگی ژنراپمپ مدل JET100L
4,625,000 تومانپمپ آب خانگی ژنراپمپ مدل QB80
3,500,000 تومانپمپ خانگی ژنراپمپ مدل HF6AM
10,500,000 تومانپمپ خانگی ژنراپمپ مدل QB60
2,125,000 تومانپمپ 0.8 اسب محیطی لئو APM60
پمپ 1 اسب بشقابی دو پروانه لئو 2ACM75
پمپ 1 اسب بشقابی لئو ACM75
پمپ 1 اسب جتی لئو AJM 75H
پمپ 1 اسب محیطی لئو APM110H
مراحل هواگیری پمپهای آب خانگی
انجام این کار سخت نیست و شما تنها با چند حرکت ساده میتوانید آن را انجام دهید؛ این مراحل و کارها عبارت است از:
1. فراهم کردن مقدار زیادی آب
در مرحله اول برای رفع این مشکل و جهت هواگیری پمپهای آب خانگی نیاز به آب به میزان لازم دارید. به عبارتی شما باید بر اساس فاصله پمپ از مخزن، آب تهیه کنید. در صورتی که این فاصله کم است نیاز به مقدار کمی آب دارید اما در صورتی که فاصله زیاد باشد یعنی فاصله لولهای که از پمپ تا مخزن کشیده شده است طویل باشد نیاز است تا آب بیشتری به اندازه کل لوله تهیه نمایید.
2. پمپ را از برق کشیده و شیر آب را باز کنید
در این مرحله که از اهمیت زیادی برخوردار است باید جریان برق پمپ را قطع کنید. در صورت که این کار را انجام ندهید هنگام باز کردن شیر آب پمپ به صورت اتوماتیک روشن میشود. این کار باید بلافاصله پس از قطع برق انجام شده و علت آن نیز کاهش فشار آب داخل لولهها هستند. با انجام این کار آبی که درون لولهها است خالی شده و هنگامی که دوباره پمپ روشن میشود احتمال اینکه آب درون ورودی برق برود کاهش مییابد.
3. دریچه هواگیری را باز کرده و آب را داخل مخزن بریزید
پمپهای آب خانگی دارای دریچهای برای هواگیری خانگی هستند که با کمک یک مهره بسته شدهاند، شما باید این مهره را به کمک آچار فرانسه باز کنید. در اغلب مواقع این دریچه در بالای پمپ قرار دارد. پس از اینکه اقدام به باز کردن دریچه کردید مقداری از آب را با هر وسیلهای داخل دریچه بریزید. با انجام این کار آب به پروانههای پمپ وارد شده و همه فضاهای خالی داخل پمپ را پر میکند. این کار را تا جایی انجام دهید که آب لبه دریچه را بگیرد. هنگامی که این کار را انجام میدهید سطح آب کاهش پیدا کرده و هوای داخل پمپ خالی میشود. این کار را تا زمانی انجام دهید که مطمئن شوید هوای داخل پمپ خارج شده است.
4. دریچه را ببندید و پمپ را به برق متصل کنید
در مرحله آخر از هواگیری پمپ خانگی باید دریچه هواگیری را با کمک آچار فرانسه محکم ببندید و در نهایت پمپ را به برق وصل کنید. پس از انجام این کار چند اتفاق میافتد:
- افزایش سرعت و فشار پمپ
- کارکرد نرم و ساعتی پمپ آب خانگی
- کم شدن صدای پمپ آب
- افزایش مکش و قدرت پمپ آب
● خارج شدن هوا برای چند ثانیه از شیرهای آب
هواگیری نشدن پمپهای آب خانگی چه عواقبی دارد؟
پس از اینکه مراحل هواگیری کردن پمپهای آب خانگی را برای شما توضیح دادیم بهتر است بدانید عدم اهمیت به این موضوع میتواند معایب فراوانی داشته باشد. به طور خلاصه توانیم بگوییم در صورتی که پمپ آب هواگیری نشود این موضوع سبب افت فشار درون آن شده و در نتیجه باعث آسیب جدی به پمپ میشود. در صورتی که پمپ آب شما هوا گرفته و شما هیچ اقدامی جهت برطرف کردن آن انجام ندهید این موضوع سبب کارکرد یکسره این دستگاه شده و سبب سوختن موتور میشود.
همچنین در صورت ادامه این مشکل امکان دارد به تجهیزات و لوازم دیگر نیز آسیب وارد شده و احتمال ترکیدگی لوله نیز وجود دارد. پس توصیه میکنیم هنگامی که متوجه هوا گرفتن پمپ آب شدید حتماً اقدام به هواگیری آن کرده یا در صورتی که این مشکل حاد است از افراد متخصص بخواهید در این مسیر به شما کمک کنند. هواگیری از پمپ هیچ هزینهای ندارد اما عدم اهمیت به آن میتواند عواقب و هزینههای فراوانی برای شما ایجاد کند.
سخن پایانی
کم آبی و کاهش فشار آب یکی از معضلات اصلی برای ساختمانها و خانههای مسکونی است که میتواند بسیار آزاردهنده باشد. یکی از بهترین راههایی که میتوان این مشکل را جبران کرد استفاده از پمپ آب خانگی است. اما گاهی مواقع این دستگاه دچار هواگیری شده و دیگر قادر به کار کردن نیست؛ شما با انجام مراحل ذکر شده میتوانید به آسانی و در کمترین زمان این مشکل را برطرف کنید. اما توجه داشته باشید استفاده از پمپهای مناسب و استاندارد با فشار بالا میتواند از ایجاد این مشکل به صورت مداوم جلوگیری کند. همچنین توصیه میکنیم در صورتی که با این مشکل به صورت مداوم روبرو شدهاید به جای پمپ از مخزن و تانکهای نگهداری آب خانگی استفاده کنید.