وبلاگ

جرم گیری لوله پلی اتیلن

جرم گیری لوله پلی اتیلن

یکی از کار های مهمی که باید هر چند وقت یک بار انجام شود جرم گیری و رسوب زدایی لوله هاست. لوله های پلی اتیلن با توجه به این که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند، ممکن است هر ساله جرم های مختلف و زیادی درون لوله به وجود بیاید. در این مطلب می خواهیم به جرم گیری لوله پلی اتیلن بپردازیم و ببینیم که لوله را چگونه و با چه روش هایی می توان رسوب زدایی کرد. رسوب زدایی اهمیت فراوانی دارد و نقش مهمی را در عملکرد صحیح لوله ها بازی می کند. با ما همراه باشید تا بررسی کنیم لوله ها به چه شکل جرم گیری می شوند.

رسوب زدایی لوله چه مزیت هایی دارد؟

با توجه به این که با گذر زمان و استفاده های مکرر، در لوله ها جرم ایجاد شده و لایه های رسوبی ایجاد می شود، لازم است که هر چند وقت یک بار جرم گیری انجام شود. مدت زمان دوره های جرم گیری بستگی به سایز لوله و میزان استفاده دارد. همچنین مهم است که لوله در چه صنعتی به کار رفته و چه ماده ای را انتقال می دهد. رسوب زدایی و جرم گیری باعث جریان مناسب ماده و سیال می شود. همچنین بوی نامطبوع جرم را از بین می برد. یکی دیگر از مزیت های جرم گیری لوله پلی اتیلن بالا بردن عمر مفید و کارایی بهتر است. با رسوب زدایی لوله ها، عمر لوله افزایش یافته و انتقالات سیال بهتر انجام می گیرد. لازم است که برای افزایش فشار آب سرد و گرم، هر چند وقت یک بار لوله کشی انجام شود.

اقدامات قبل از جرم گیری لوله

لازم است قبل از شروع جرم گیری لوله پلی اتیلن اقداماتی انجام شود تا عمل رسوب زدایی به بهترین شکل انجام شده و آسیبی به لوله نرسد. مهم ترین این اقدامات توجه به جنس و میزان گرفتگی لوله است. همچنین انتخاب محلول مناسب نسبت به جنس لوله هم مورد مهم دیگری است. در ادامه با هم بررسی خواهیم کرد که چه اقداماتی را باید انجام دهیم:

  1. بررسی جنس لوله ها: مهم ترین موضوع بررسی جنس لوله است. قبل از اقدام به جرم گیری لوله پلی اتیلن باید جنس آن مشخص شود. لازم به ذکر است که پلی اتیلن دارای گرید های مختلف بوده و هر کدام ویژگی هایی دارد. رسوب زدایی باید با توجه به جنس پلی اتیلن انجام شود.
  2. پیدا کردن علت گرفتگی لوله: باید قبل از هر اقدامی علت گرفتگی و رسوب دهی لوله پیدا شود. لوله به علت های متعددی ممکن است دچار رسوب زدایی شود. در برخی موارد هم ممکن است به دلیل نوع سیال به کار رفته در آن رسوب زیادی ایجاد شود.
  3. انتخاب ماده مناسب برای جرم گیری: با توجه به جنس لوله، باید محلول مورد نظر انتخاب شود. انتخاب محلول جرم گیری بسیار مهم است؛ به این دلیل که اگر محلول با لوله همخوانی نداشته باشد ممکن است آسیب های مختلفی به لوله برساند و مشکلاتی از قبیل نشتی، از بین بردن چسب و تخریب اتصالات لوله شود.

روش های جرم گیری لوله پلی اتیلن

روش های مختلفی برای جرم گیری لوله پلی اتیلن وجود دارد. این روش ها ممکن است به شیوه های مختلفی اجرا شود. در ادامه با هم بررسی می کنیم که برای جرم گیری لوله چه روش هایی وجود دارد:

1- استفاده از محلول های قلیایی مناسب:

یکی از روش های جرم گیری لوله به کارگیری محلول قلیایی است. این مواد قادر است تمام رسوبات آهکی و معدنی را از بین ببرد. مواد قلیایی همچون هیدروکسید سدیم و هیدروکسید آمونیوم برای جرم گیری مناسب هستند. یک نکته ای که وجود دارد این است که باید دقت داشت که مواد قلیایی باعث از بین بردن چسب اتصال بین لوله ها نشود.

جرم گیری لوله پلی اتیلن

2- فنر زدن:

این روش یکی از روش های محبوب و پر کاربرد باز کردن و جرم گیری لوله است. فنر زنی با استفاده از هدایت فنر به داخل لوله انجام می شود. فرو کردن فنر داخل لوله باعث می شود که رسوبات از لوله جدا شده و جرم گیری انجام شود. از این روش برای زمانی انجام می شود که نخواهیم از محلول های شیمیایی و قلیایی استفاده کنیم. همچنین زمانی که میزان گرفتگی لوله خیلی شدید نباشد، روش فنر زنی بسیار کارآمد است.

جرم گیری لوله پلی اتیلن

3- به کار گیری واترجت:

واترت یک دستگاه است که آب را با فشار بسیار بالایی وارد لوله می کند. این باعث می شود تا تمامی جرم ها و رسوبات به بیرون هدایت شوند. از این روش بیشتر برای لوله های غیر پلی اتیلن استفاده می شود، اما در برخی موارد برای لوله های پلی اتیلن هم استفاده می کنند.

جرم گیری لوله پلی اتیلن

جمع بندی

جرم گیری لوله پلی اتیلن روش های بسیار بیشتر و گسترده تری دارد که در این مطلب تنها بخشی از آن بررسی شد. برای مطالعه بیشتر و هم چنین استعلام قیمت لوله پلی اتیلن سایت اتصال آنلاین مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *