دسته‌بندی نشده, وبلاگ

عایق لوله گاز چیست و چه کاربردی دارد؟

عایق لوله گاز چیست

عایق لوله گاز و انواع آن

یکی از عوامل مهم در آتش سوزی ها و احتراق ها نشت لوله های گاز است. از عواملی که باعث ایجاد نشتی در لوله های گاز میشوند میتوان به دو مورد مهم زنگ زدگی و خوردگی لوله گاز اشاره نمود.

از این رو عایق کاری از مهم ترین فعالیت هایی است که در خطوط لوله انتقال گاز باید انجام شود. عایق کاری لوله به روش های مختلفی مانند نوار پیچی،زنگ زدایی و چربی زدایی ، رنگ آمیزی با رنگ ضد زنگ و یا روغنی و … انجام میشود.

از انجایی که لوله کشی های گاز به شکل های مختلف وجود دارد در ادامه به روش های عایق کاری لوله گاز میپردازیم.

انواع عایق کاری لوله گاز

ابتدا باید انتخاب کنیم که عایق کاری برای لوله کشی گاز از نوع توکار است یا از نوع روکار و سپس به بررسی هر کدام میپردازیم.

 

عایق لوله گاز

عایق کاری لوله گاز در لوله کشی گاز روکار

برای عایق کاری در لوله کشی روکار میتوان از روش رنگ آمیزی استفاده کرد .ابتدا بر روی لوله ها عملیات زنگ زدایی و چربی زدایی اجرا میشود و سپس سطح را رنگ آمیزی میکنند.

البته که رنگ آمیزی لوله ها با استقاده از رنگ روغنی بوده و قبل از رنگ آمیزی سطح لوله را با ضد زنگ کاور میکنند.

عایق کاری لوله گاز در لوله کشی گاز توکار

اما عایق کاری در روش توکار متفاوت است. برای عایق کاری در این روش لوله کشی معمولا از روش پرایمر زنی یا نوار پیچی استفاده میشود.

ابتدا فرایند زنگ زدایی بر روی لوله اجرا میشود. این فرایند باعث آن میشود که رنگ و نوار عایق چسبندگی بیشتری به لوله پیدا کنند.

سپس با پوششی از رنگ پرایمر کل سطح لوله را میپوشانند.این کار باعث میشود از لوله در برابر خاصیت خورندگی محیط محافظت شود. سپس یکبار لوله گاز را با نوار خطی سیاه عایق نوار پیچی میکنند و در آخر همین فرایند را با نوار خطی سفید عایق تکرار میکنند.

معمولا این روش برای لوله های دفنی به کار میرود. به علت اینکه بخش عمده ی لوله ها دفنی میباشند و  در زیر خاک مدفون میشوند ، باید این فرایند ها را با دقت طی نمود تا رطوبت نتواند باعث ایجاد نشتی در لوله شود.

در روش لوله کشی تو کار برای سایر اماکن مراحل ذکر شده اجرا میشود ، فقط در مرحله ی آخر نیازی به نوار پیچی با نوار خطی سفید عایق نمیباشد.

نکات مهم هنگام عایق کاری لوله

در هنگام زنگ زدایی به هیچ عنوان از اشیاع تیز و برنده ماننده اره استفاده نکنید . این ابزارالات میتوانند باعث وارد کردن آسیب به لوله شوند. به کمک حلال های مناسب تمام سطوح چرب روی لوله را پاک سازی کنید تا چسبندگی پرایمر و عایق ها دچار اشکال نشود.

حتما از ضد زنگ های مناسب در فرایند عایق کاری استفاده کنید. عملیات نوار پیچی لوله را در فضا و دما مناسب انجام دهید . اجرای نوار پیچی در شرایط جوی نامناسب و دارای رطوبت یا گرد و غبار از کیفیت عایق کاری لوله به شدت میکاهد.

عایق کاری به روش نوار سخت

این روش نیز برای لوله های دفنی به کار میرود. البته آن دسته از لوله های دفنی که از بین سنگلاخ ها یا سخره ها رد میشوند. امکان آسیب دیدن این لوله ها بسیار بالا بوده و برای عایق کاری آنها از عایق ها و پوشش های قوی همچون؛

  • نوار سه لایه
  • نوار پترولاتیوم یا گریسی
  •  نوار شرینکیبل یا سرجوش حرارتی

و… استفاده میشود.

نوار سه لایه عایق

عایق کاری با نوار تعمیراتی

در این روش عایق کاری همانطور که از نامش پیداست برای عایق کردن لوله های آسیب دیده استفاده میکنیم. از آنجایی که این فرآیند مشابه ترمیم سطح آسیب دیده لوله است به آن نوار تعمیراتی میگویند.

در مواقعی که آسیب به لوله جزئی باشد از روش ملت استیک و در مواقعی که آسیب عمقی و جدی است از روش ریپرپتچ و فیلر ماستیک استفاده میکنیم

عایق الاستومری لوله گاز

این روش برای عایق کاری لوله های گاز و همچنین سایر لوله ها بکار میرود. این عایق قابلیت ارتجاعی زیادی دارد و جنس پلیمری دارد. به این محصول عایق حرارتی یا برودتی نیز میگویند که کیفیت بالا و قیمت مناسبی دارد.

این محصول انواع مختلفی دارد و به دسته های مختلفی مانند موارد زیر تقسیم میشود:

  • لوله چاکدار لبه چسبدار
  • عایق اتصالات پیش ساخته
  • عایق لوله مدل کانکت
  • عایق لوله ای روکشدار
  • لوله ای
  • ورقه ای

مزایای عایق الاستومری

از مزایای این عایق میتوان به موارد زیر اشاره کرد :

  • عایق قدرتمند در برابر رطوبت
  • پایین بودن ضریب انتقال دما
  • مقاوم در برابر خوردگی و ضربه
  • نصب آسان و راحت
  • مقاومت در برابر اشعه فرا بنفش
جمع بندی

شما میتوانید بسته به محل نصب لوله ، سایز و نوع  توکار یا روکار بودن آن ، عایق مناسب خود را انتخاب و تهیه کنید.همچنین میتوانید برای مشاوره رایگان و خرید عایق مورد نیاز خود با کارشناسان اتصال آنلاین ارتباط بر قرار کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *