وبلاگ

تفاوت پلی‌ اتیلن و پلی‌ پروپیلن چیست ؟

تفاوت پلی‌ اتیلن و پلی‌ پروپیلن چیست ؟

صنعت لوله سازی و انتقالات لوله ای یکی از صنایع مهم کشور است که اهمیت ویژه ای در انتقال آب و گاز و دیگر منابع انرژی دارد. این اتصالات به دلیل این که عموما ذخایر مهم انرژی در کشور را جا به جا می کنند، نیاز است که کیفیت بالایی داشته باشند. این لوله های می توانند در کیفیت ها و جنس های مختلفی تولید شوند. دو مورد از لوله ها از جمله پلی اتیلن و پلی پروپیلن از لوله های رایج در ایران و جهان هستند که کاربرد های مختلفی دارند. این مواد به دلیل کیفیت و مقاومت در موارد گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرند. ما در این مطلب می خواهیم به تفاوت استحکام لوله های پلی اتیلن و پلی پروپیلن بپردازیم؛ پس اگر علاقه مندید تا انتها ما را همراهی کنید.

مقایسه کلی پلی اتیلن و پلی پروپیلن

در ابتدا بهتر است نگاهی کلی به ویژگی های این دو لوله داشته باشیم. پلی اتیلن معروف است به انعطاف پذیری و چقرمگی؛ و این در حالی است که پلی پروپیلن استحکام و سختی بالایی داشته و به همین جنس معروف است. این ویژگی ها باعث وجه تمایز مهم این دو جنس شده است. لوله های پلی اتیلن انعطاف زیادی نسبت به پلی پروپیلن دارند.

این ویژگی ها باعث می شود تا تاثیر زیادی روی عملکرد شان به وجود بیاید. لوله پلی اتیلن این ویژگی را دارد که تغییر شکل دهد و  احتمال شکستن و ترک خوردن آن بسیار پایین است. استفاده از این لوله برای مکان هایی که لوله نیاز به خم شدن و کرنش دارد بسیار مناسب و کارآمد است. در مقابل، لوله و اتصالات پلی پروپیلن سفت و قوی بوده و برای مکان هایی به کار می رود که سطح صاف هست و نیازی به تغییر شکل ندارد.

از طرفی از این لوله ها برای فضاهایی استفاده می شود که نیاز است لوله فشار زیادی را در مدت طولانی و زمان های مختلف تحمل کند. این لوله ها تحت هیچ شرایطی تغییر پذیر نبوده و خم نمی شوند. لوله پلی پروپیلن برای فضاهایی که خشونت محیطی زیاد است و بار های سنگینی روی لوله قرار می گیرد مناسب است.

بررسی ویژگی های پلی اتیلن و پلی پروپیلن

از عامل های مهمی که باعث وجه تمایز این دو جنس نسبت به هم دیگر می شود ترک خوردن در شرایط حرارت و برودت هواست. مقاومت در برابر عوامل خارجی و محیطی می تواند نشان دهد که ماده به کار رفته در ساخت لوله تا چه حد مقاومت دارد. ترک خوردن و شکستن معمولا رایج ترین مشکل برای لوله های مختلف است. در این جا مزیتی که پلی اتیلن نسبت به پلی پروپیلن دارد عدم ترک خوردن و شکسته شدن است.

لوله پلی اتیلن

جنس پلی اتیلن در برابر ترک خوردگی و شکستی به شدت مقاومت دارد. حتی در اوقاتی که در مجاورت مواد شیمیایی بسیار قوی یا مجاورت دمای بسیار پایین یا بالا قرار می گیرند ترک خوردگی ندارند. این مقاومت  در جنس پلی پروپیلن زیاد دیده نشده و از این نظر، سطح پایین تری از مقاومت را نسبت به پلی اتیلن دارد. عامل دیگری که بین دو جنس پلی اتیلن و پلی پروپیلن تمایز به وجود می آورد وزن مولکولی است.

توزیع وزن مولکولی هم تاثیر به سزایی در کیفیت و مقاومت لوله دارد. در صورتی که وزن مولکولی به صورت یکنواخت توزیع شود کیفیت بهتری به وجود خواهد آورد. همچنین وزن مولکولی بالاتر هم تاثیر بهتری بر کیفیت لوله داشته و استحکام و چقرمگی هر دو جنس را بهبود می بخشد. عوامل دیگر هم زمان و دما هستند که در کاهش یا افزایش عمر لوله تاثیر گذارند.

کاربرد های پلی اتیلن و پلی پروپیلن

هر کدام از این دو جنس پلی اتیلن و پلی پروپیلن می توانند با توجه به ویژگی های خود مزیت ها و معایبی داشته باشند. لوله های پلی اتیلن انعطاف پذیر تر و ارزان تر بوده و انتخاب خوبی است برای مکان هایی که به این دو گزینه اهمیت می دهند. از لوله های پلی اتیلن برای سیستم های تامین آب و زهکشی و برای انتقالات گازی و مواد شیمیایی به کار می رود. از طرفی دیگر، پلی پروپیلن قیمت بالاتری داشته و قوی تر و مستحکم تر است. انتخاب این لوله هم بر اساس ویژگی های لوله انجام می گیرد و عمده کاربرد پلی پروپیلن، در توزیع آب و گاز و کاربرد های شیمیایی و صنعتی است. اما به طور کلی انتخاب هر دو جنس لوله بسته به عوامل محیطی و جغرافیایی بستگی دارد.

جمع بندی

انتخاب هر کدام از جنس های پلی اتیلن و پلی پروپیلن بسته به عوامل مختلفی چون قیمت، مکان مورد نظر، کاربری و نحوه استفاده بر می گردد. انتخاب لوله باید با توجه به پروژه ای که می خواهید انجام دهید باشد. سایت اتصال آنلاین به شکل تخصصی به دادن اطلاعات و خرید انواع لوله های پلی اتیلن و پلی پروپیلن می پردازد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *